20. 3. 2014

Tulák Kenšin - požár v Kjótu má novou ukázku

Legenda se vrací! Populární komiks Ruróni Kenšin již přesáhl 58 milionů prodaných kusů. V roce 2012 režisér Keiši Ótomo (Rjóma den, Platinum Data) natočil adaptaci mangy a jeho film byl velkým hitem, který jen na tržbách v kinech vydělal neuvěřitelné tři miliardy jenů. Navíc film byl uveden do kin v 64 zemích a promítal se na 31 mezinárodních filmových festivalech.

A tak letos v létě se fanoušci dočkají pokračování a to rovnou ve formě dvou filmů: Tulák Kenšin - Požár v Kjótu a Tulák Kenšin - Konec legendy. Rozpočet dělá 30 miliard jenů, natáčení trvalo půl roku a podílelo se na něm víc jak 5000 lidí. K tomu všemu se natáčelo v prefekturách Ibaraki, Jamagata, Kumamoto, Hjógo, Nagano, Točigi, Čiba a Kanagawa a v Kjótu. V podstatě se létalo po celém Japonsku. Ovšem není to film jen o velkém rozpočtu, kladl se i velký důraz na detaily – film přesáhl běžnou japonskou produkci i styl a pomalu se z něj stal film s podobnými rozměry, jako mívají trháky americké produkce. Nemluvě o úžasném obsazení! Tohle léto čeká japonskou filmovou scénu revoluce!

Tulák Kenšin - Požár v Kjótu má premiéru 8. srpna a Tulák Kenšin - Konec legendy 13. září.


Hrají: Sató Takeru, Takei Emi, Iseja Júsuke, Aoki Munetaka, Aoi Jú, Kamiki Rjúnosuke, Cučija Tao, Tanaka Min, Mijazawa Kazufumi, Ozawa Jukijoši, Takito Ken-iči, Miura Rjósuke, Marujama Tomomi, Takahaši Mearí Džun, Eguči Jósuke, Fudžiwara Tacuja

Zdroj: Warnes Bros jp + oficiální stránky

Žádné komentáře:

Okomentovat