31. 8. 2014

Novinky ve filmu za srpen

Zajímá vás, co se v srpnu nového událo v oblasti japonského filmu? To nejzajímavější jsem si pro vás připravila. Držte si klobouky, jízda začíná a nebude zrovna krátká! Naštěstí vždycky můžete přeskočit k tomu, co vás zajímá.

Filmové studio Šóčiku 10. srpna vydalo přes čtyři minuty dlouhé hudební video k filmu Hot Road na ústřední píseň I Love You. Film šel do kin 16. srpna a je založený na stejnojmenné manze od Cumugi Taku. 

Mijaiči Kazuki je mladá dívka, která žije jen se svou matkou. Nemá ráda matčiny milence a myslí si, že ji matka nemá ráda, což vyvolává konflikty. Harujama Hiroši je problémové dítě, co místo aby chodilo do školy, má brigádu, aby si vydělalo na živobytí. A dokonce je i členem motorkářského gangu Nights. Tihle dva se do sebe zamilují. Kazuki ztvárnila Nónen Rena a Hirošiho člen taneční skupiny J Soul Brothers Tosaka Hiroomi.

Fukuši Sóta a Arimura Kasumi si zahrají hlavní role ve filmu podle stejnojmenné mangy Strobe Edge režírovaném Hiroki Rjúičim. To už je po čtvrté, co ti dva spolu účinkují, již se setkali v Amačan, Starman: hoši no koi a Jowakutemo katemasu.

Manga byla vydávána od roku 2007 do roku 2009 v časopisu Bessacu Margaret a v knižním vydání se prodalo více jak 4,5 milionu výtisků. Příběh je klasifikován jako středoškolská romantika, která vypráví o tom, že každý má ve svém životě neopětovanou lásku.

Arimura hraje Kinošitu Ninako, prvačku na střední škole bez zkušeností v lásce. Fukuši zase ztvární Ičinose Rena, chlapce ze stejné školy, ale u dívek velmi populárního. Ninako potkává Rena, když se stejným vlakem vracejí domů ze školy. Jak se s ním setkává častěji, tak pomalu začne propadat jeho kouzlu. Jenomže Ren už je zadaný a jeho přítelkyně je straší než on. 

Ve vedlejších rolích se můžeme těšit na Jamadu Júkiho (Itazura na kiss, Hot Road), Sató Arisu, Irie Džingiho (Kingjo Club, Entaku) a Kurošimu Juinu (Aoi Honó, At Home).


V úterý 12. srpna bylo oznámeno, že se Ikuta Tóma zhostí hlavní role ve filmu podle stejnojmenné mangy Jokokuhan. Režie se zhostil Nakamura Jošihiro (Širajukihime sacudžin džiken, Fish Story). Předlohu stvořil Cucui Tecuja a vycházela na stránkách časopisu Šúieša JumpX od roku 2011-2013. Natáčet se začne tento podzim a film by měl do kin přijít někdy během roku 2015.

Ikuta hraje muže se jménem Gates, který schovává obličej pod maskou z novin a vede organizace nazvanou Šinbunši. Tato skupiny nahrává na Youtube videa, ve kterých upozorňuje na zločiny, které se ještě nestaly. To spravedlnost nenechá chladnou a skupinu Šinbunši začne vyšetřovat policie pro kyberzločiny. 

Ikutovi společníky si zahrají Hamada Gaku, Suzuki Rjóhei a Arakawa JošiJoši. Elitní policistku, která je stíhá, ztvární Toda Erika.


14. srpna byla vydána ukázka k filmu Hibi Rock. Film jde do kin 22. listopadu. Opět se jedná o live action, kterou zrežíroval Irie Jú a předlohu napsal Enokija Kacumasa. Jedná se o střelenou romantickou komedii, ke které hraje rock.

Hibinuma Takuró je naprostá nula – nemá talent na sporty, učení mu také moc nejde a u holek nikdy neskóroval. Ale jednoho dne konečně zjistil, kde je jeho místo; to, když vzal do ruky kytaru a začal zahrát rock. Zatímco je ještě na škole, spolu se svými kamarády zformuje rockovou kapelu. Poté, co odmaturuje, se přestěhuje do Tokia, kde hraje pro publikum. Zde také potkává světově uznávanou muzikantku Utagawu Saki, což mu změní život od základů…

V hlavních rolích uvidíme Nomuru Šúheie (Bokura no ita džikan, Enošima Prism) a Nikaidó Fumi (Henšin, Nó otoko). 


19. srpna spatřila světlo světa první ukázka k filmu Kuragehime. Asi již nikoho nepřekvapí, že se opět jedná o live action, ke které předlohu stvořila Higašimura Akiko a manga stále vychází. Film má premiéru 27. prosince.

Cukimi se přestěhovala do Tokia, aby se stala ilustrátorkou. Je posedlá medúzami a je velmi nesvá před muži a aktivními lidmi. Bydlí v obytném domě Amamizu, do kterého je zakázán vstup mužům, spolu s dalšími podivínkami, jako je ona sama. Jednoho dne v obchodě se zvířátky z tropů potká módně oblékanou slečnu, která Cukimi pomůže. Jenomže ta stylově vypadající slečna není vůbec slečna, ale vysokoškolský student Kuranosuke, který se o Cukimi začne zajímat.

Cukimi ztvárnila herečka Nónen Rena (Amačan, Hot Road) a Kuranosukeho Suda Masaki (Šinigami-kun, Tomogui). Ikewaki Čizuru, Óta Rina, Šinohara Tomoe, Babazono Azusa a Katase Nana zase ztvárnily spolubydlící Cukimi. Staršího bratra Kuranosukeho si zahrál Hasegawa Hiroki (MOZU, Džigoku de naze warui).


30. srpna se odehrála premiéra filmu Lupin sansei a speciální promítání se konalo v kině společnosti Tóhó v Jurakučó, Tokio. Tohoto promítání se zúčastnili Oguri Šun, Kuroki Meisa, Asano Tadanobu, Tamajama Tecudži, Ajano Gó a také režisér Kitamura Rjúhei. Podle filmové společnosti Tóhó film již pokořil hranici tří miliard vydělaných na lístcích, což je mnohem více, než vydělal nejvýdělečnější Oguriho film Crows Zero II z roku 2009. Pokud vše půjde dobře, vypadá to, že máme zaděláno na pokračování…


Vzdávám to. Bylo toho ještě víc, ale článek už by byl neúměrně dlouhý, že by se snad ani nechtěl nikomu číst, a proto jsem se rozhodla, že zbylé věci publikuji samostatně.

2 komentáře:

  1. Ty, ja nechcem mať svoj zoznam filmov na preklad tak dlhý! Na tvojom blogu nachytám väčšinu položiek :-D

    Kiyo

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já se tedy omlouvám… ale aspoň se nebude nudit! :-D A neboj, nejsi v tom sama, pokaždé, když se takhle něco dozvím, tak dělám chuť na překlad sama sobě. ;-)

    OdpovědětVymazat