22. 12. 2014

Rok 2014: to nejlepší, co jsem viděla a škoda že není přeložené

Nejde mi jen o tituly, které vyšly roku 2014, ale o všechny, které jsem za rok 2014 viděla a byly velmi zdařilé. Rozdělím hodnocení na dvě části, na seriály a na filmy. Bude se jednat jen o japonské tituly a budu je uvádět abecedně.

Seriály

  1. Aoi honó, 11 dílů po 30 minutách, 2014
  2. Border, 9 dílů po 54 minutách, 2014
  3. Hanzawa Naoki, 10 dílů po 46 minutách, 2013
  4. Kazoku Game, 10 dílů po 54 minutách, 2013

Filmy

  1. Enošima Prizm, 90 minut, 2013
  2. Little DJ: čiisana koi no monogatari, 128 minut, 2007
  3. Rockers, 103 minut, 2003
  4. Tošokan sensó, 128 minut, 2013

Vyšlo roku 2014, povedlo se, ale do češtiny to není přeložené, ačkoliv by to za to stálo. A o jaké tituly se jedná? V seznamu jsou taková dílka, o kterých si myslím, že by se českému publiku líbily, ukázaly Japonsko zase v trochu jiném světle než v tom, v jakém je ukazováno v doposud přeložených seriálech/filmech a mně přišly zajímavé. Bude se jednat jen o seriály.

  1. Alice no toge, 10x54, Mizuno Asumi je lékařkou v univerzitní nemocnici, kde pracoval její otec. Ten ale v jejích 14 letech zemřel na operačním stole. Nemocnice ovšem celou aféru zametla pod koberec, aby se vyhnula zodpovědnosti, a tak se Asumi chce pomstít všem, kteří s tím mají co s do činění. K tomu použije novou identitu. Jenomže nic není tak, jak se zdá být.
  2. Bitter Blood, 11x54, Sahara Nacuki je nováček u policie, kde má pracovat se svým otcem Šimaoem Akimurou, se kterým se neviděl přes 13 let, od doby, kdy se jeho rodiče rozvedli. Jejich vztah není zrovna nejlepší, co si budeme nalhávat, horší už to snad být nemůže. Jak můžou tito dva spolu řešit případy?
  3. Dear Sister, 10x54, Fukazawa Misaki je tou mladší sestrou, která přidělává starosti té starší Hazuki. Jsou úplně odlišné, žijí jinak, i jejich pohled na svět se značně liší, ale pořád jsou to sestry, a tak mají jedna pro druhou pochopení a snaží si pomáhat. Misaki na delší dobu zmizela z dohledu rodiny, ale když se vrátila, nastěhovala se sestře do bytu a začala se jí plést do života, zatímco si řešila i své potíže – například těhotenství, o kterém nikomu neřekla. Hazuki je v moment, kdy do jejího života vpadne Misaki, šťastná, protože má přítele a schyluje se k žádosti o ruku. Jenomže…
  4. Long Goodbye, 5x58, Hamada Tamocu je podezřelý z vraždy své ženy. Odlétá ovšem na Tchaj-wan, kde údajně spáchá sebevraždu. Tomu ovšem nechce věřit jeho přítel Masuzawa Bandži, který je soukromým detektivem. Navíc se dostane k jiného případu, ve kterém jsou zapleteni sousedi Hamady – opilý pisálek Kamiidó Džódži, editor Taguči a krásná Aiko, která je klíčem k objasnění všech událostí.
  5. Sanbiki no ossan, 8x58, Poté, co se v jejich sousedství odehraje série zločinů, se tři důchodci rozhodnou, že už toho bylo dost a začnou proti zločinu bojovat. Sami by na to ovšem nestačili, a tak využívají pomoci svých přátel, vnoučat i dalších dětí a řeší, kdo může za ty nekalé věci v jejich sousedství.

A jak jste na tom vy? Co se vám v roce 2014 nejvíce líbilo?

Žádné komentáře:

Okomentovat