9. 12. 2014

TOP 20 – Nejlepší japonské seriály: Hotaru no hikari

Chce to i nějakou lehce bláznivou romantiku mezi šéfem/kolegou a jeho podřízenou/kolegyní.

Příběhu Hotaru se dostalo zpracování hned ve dvou televizních seriálech a zakončen byl filmem z roku 2012 odehrávajícím se v Itálii. Příběh je založený na stejnojmenné manze od Hiury Satoru, má 15 dílů a vycházela v letech 2004-2009.

První série vycházela od 11. července do 12. září 2007 každou středu v deset večer a má 10 dílů po 54 minutách. Druhá série byla vysílána od 7. července do 15. září 2010 ve stejnou dobu jako první a má 11 dílů.

O čem to je?
Hotaru pracuje pro známou designérskou firmu. Je to místo zcela okouzlující. Avšak soukromý život Hotaru má k pojmu „okouzlující“ hodně daleko. Žije sama a když nepracuje, jen se válí a nic jiného ji nezajímá, dokonce usnout na verandě pod novinami není u Hotaru nic neobvyklého. Majitel domku, který má Hotaru pronajatý, má syna, který je právě v rozvodovém řízení a potřebuje nové místo k žití a aniž by věděl, že jeho otec pronajal jejich starý dům, vejde dovnitř. Je šokován – všude se válí odpadky, špinavé i čisté prádlo, použité nádobí. Ale není sám, kdo je překvapen. Syn majitele domu je totiž Hotaruin šéf.

Hrají: Ajase Haruka jako Amemija Hotaru, Fudžiki Naohito jako Takano Seiiči, Kató Kazuki jako Tešima Makoto (1. série), Mukai Osamu jako Seno Kazuma (2. série), Itaja Júka jako Jamada Sačiko, Jasuda Ken jako Futacugi Šódži, Kunikara Rjóko jako Saegusa Júka (1. série) a další.

Průměrná sledovanost 1. série byla 13,6 % a druhé 15,4 %. Ústřední píseň pro první sérii Jokogao nazpívala aiko a o ústřední píseň pro druhou sérii Kimi ga iru se postarala skupina Ikimonogakari.

Ajase Haruka získala za obě dvě série cenu za nejlepší herečku v hlavní roli a Fudžiki Naohito získal také za obě dvě série cenu nejlepší herec ve vedlejší roli. První série také získala ocenění nejlepší seriál. A taktéž v rámci první série získala herečka Kunikara Rjóko cenu za nejlepší herečku ve vedlejší roli.

Proč to vidět?
Pokud máte alespoň trošku rádi hovádka boží, tohle je to pravé ořechové. S Hotaru se člověk nikdy nenudí. Je to spíš zábavný seriál než romantický a Ajase Haruka jako by byla stvořená pro roli Amemiji. Ale musím uznat, že první série mi nepřišla tak dobrá jako ta druhá. Možná to bylo i mužským sekundantem, neboť Kató Kazuki hrát neumí a celou dobu mi přišel, že má jen jeden výraz, na druhou stranu ve druhé sérii nás čeká Mukai Osamu a ten umí hrát lépe i to charisma má prostě větší. Když jsem seriál(y) dokoukala, odnesla jsem si od nich vřelý pocit a měla úsměv na líci. Baví vás japonský telecí humor? Tak směle do toho!

Předchozí: Odoru daisósasen
Další: Rookies

Žádné komentáře:

Okomentovat