4. 2. 2015

Kamiki Rjúnosuke jako seijú

Chodil na střední školu Horikoši gakuen, speciální školy pro herce a zpěváky, kde byl ve stejné třídě (D-1) jako Jamada Rjúnosuke, Suzuka Ógo, Sakamoto Šógo, Činen Juri nebo Nakadžima Júto. Na této škole chodil do hudebního kroužku (keion), protože má rád hudbu. Sám umí hrát na kytaru, dokonce dostal i trsátko od herce a zpěváka Fukujamy Masaharua, kterého velmi respektuje a tvrdí o něm, že je to hodný člověk s velkým nadáním.

Dabuje různé zahraniční filmy (například ve filmu Artur a minimojové propůjčil svůj hlas Freddiemu Highmorovi), namluvil také různé drama CD nebo dokumenty. Není proto ničím zvláštním, že ho obsadili i do pár japonských animovaných filmů. 

První takovou příležitostí mu byl různými cenami ověnčený film Cesta do fantazie, kde namluvil Bóa, syna Jubaby. Další anime, ve kterém můžeme slyšet Kamikiho, bylo taktéž od Mijazakiho a jednalo se o Zámek v oblacích z roku 2004. Zde se zhostil role Markla, učně čaroděje Howla. O dva roky později opět spolupracoval s Mijazakim, když namluvil hlavní postavu Nona animovaného krátkometrážního filmu Hoši wo katta hi. Jedná se o film, jenž lze zhlédnout pouze v Japonsku v muzeu studia Ghibli. Tentýž rok propůjčil hlas i dinosaurovi Písukemu v jednom z mnoha filmů frančízy Doraemon. Celý film nedělal nic jiného než zvuk „Píí“.

V roce 2007 se opět shledal s Uetou Ajou, neboť spolu namluvili hlavní postavy ve filmu Piano no mori. Kamiki hrál Amamiju Šúheie, syna slavného pianisty, který nikdy nepocítil finanční nouzi. Ten se přátelí s Ičinose Kaiem (Ueto Aja), chlapcem vychovávaným svobodnou matkou a vášní pro piano.

O dva roky později si ho vyhlédl režisér Hosoda Mamoru a obsadil ho jako hlavního hrdinu do svého filmu Letní válka. Hlavní hrdina se jmenuje Koiso Kendži. Jedná se sedmnáctiletého chlapce, která je pozván, aby strávil letní prázdniny u své kamarádky Šinohari Nacuki. Jenomže celé prázdniny se zvrtnou, neboť někdo ukradne heslo k účetním zápisům jedné online komunity a je to právě Kendži, kdo je z krádeže obviněn.

Následujícího roku, 2009, opět spolupracoval s Mijazakim Hajaoem a Mirai Šidou na filmu Kariguraši no Arrietty. Mirai namluvila hlavní hrdinku Arrietty a Rjúnosuke zase Šóa, nemocného chlapce, který se s malou Arrietty seznámí – tedy ji spíše objeví v domečku pro panenky. Kamiki hodnotil práci na tomto filmu jako jednu z nejtěžších, co do té doby měl, neboť se častokrát nedokázat správně strefit polohou hlasu i rychlostí přednesu tak, aby to sedělo k Šóově osobnosti.

Prozatím poslední anime, ve kterém účinkoval, bylo Princezna a pilot od Šišidoa Džuna. Zde propůjčil svůj hlas postavě Karinoa Charlese, sirotka snějícího o tom, že se jednoho dne stane královským pilotem. Naštěstí se mu sen splní, pilotem se stane, dokonce jedním z těch nejlepších. Charles jednoho dne dostane tajný úkol, aby bezpečně převezl šlechtičnu Juanu del Moral (namluvila ji Taketomi Seika), která se má provdat za korunního prince. Cesta je ale dlouhá, a navíc vede přes nepřátelské území. Zřejmě jedna z nejpovedenějších rolí, které Kamiki namluvil.

Nyní už jen nezbývá než doufat, že se nějakému režisérovi animovaných filmů Kamikiho (a jeho fanoušků) zželí a nabídne mu další roli v některém ze svých děl.

Žádné komentáře:

Okomentovat