26. 3. 2015

Nový film Takenoučiho

20. března se začal natáčet film Džinsei no jakusoku (Životní slib), v němž hlavní roli Nakahary Júmy ztvární herec Takenouči Jutaka. Natáčí se prefektuře Tojama a dokončení je plánováno na polovinu května. Na režisérskou židli usedl Išibaši Kan (Kikudžiro to Saki, Kuroi Fukuin), ten zatím natáčel jen pro televizi, takže se v podstatě jedná o jeho premiéru na stříbrném plátnu. Film by měl přijít od japonských kin někdy během roku 2016.

Nakahara Júma je ředitelem IT společnosti a od práce si ani na chvilku neodpočine. Jednoho dne mu zavolá jeho bývalý spolupracovník a přítel Kóhei, ale nic mu do telefonu neřekne. Júma pojme zlé tušení a vydává se do Kóheiova rodného města Šinminata v prefektuře Tojama. Zde se Júma setkává s novými lidmi a zaplétá se do příprav slavnosti Šinminato hikijama. Díky tomu se začne jeho náhled na život měnit.

Hrají: Takenouči Jutaka, Nišida Tošijuki, Eguči Jósuke, Kitano Takeši, Macuzaka Tóri, Koike Eiko a další.

Slavnost Šinminato hikijama se podle písemných zdrojů slaví již více než 350 let a jedná se o šintoistický obřad pod dohledem svatyně Hodžózu Hačiman. Je to krásný průvod třinácti lodí ověnčených lampiony.

Žádné komentáře:

Okomentovat