31. 8. 2016

Novinky za měsíc srpen 2016

Je tu poslední den v měsíci, a tak vychází novinkový příspěvek. Předem bych se chtěla omluvit, že novinek bude málo. Za prvé mě jich moc nezaujalo a za druhé za pár dní mám státnice, takže je asi jasné, že jsem se věnovala spíš studiu než vyhledávání a vypisování novinek. Děkuji za pochopení a od příštího měsíce už to bude opravdu o dost lepší. Tedy má aktivita, nevím jak novinky... :-)


Jamazaki Kento (Death Note, Orange, Another) dostal hlavní roli Saiki Kusuoa v adaptaci Saiki Kusuo no Psinan. Film je založený na stejnojmenné manze od Asó Šúičiho a režie se ujal znamý režisér komediálních kousků Fukuda Júiči (Gintama, Júša Jošihiko, Hentai Kamen). Letos se také na televizních obrazovkách objevila animovaná seriálová adaptace téhož díla. Má 45 dílů po pěti minutách a v českých končinách se moc neosvědčila. 

Saiki Kusao je typický středoškolák – tedy až na to, že má nadpřirozené schopnosti. Může je použít například k tomu, aby získal cokoliv chce, nebo aby lidem četl myšlenky. Takže v jeho životě není žádné překvapení, tajnosti ani obyčejné získávání lidských zkušeností, protože to vše nahradil svými schopnostmi. Od mala se snažil schopnosti moc nevyužívat, ale na střední se prostě lidé mění…


V předchozím článku s novinkami jste se mohli dočíst, že se chystá filmová verze Gintamy a že se prozatím jen ví, kdo bude sedět na režisérské židli a píše scénář (Fukuda Júiči) a kdo bude hrál Giníka (Oguri Šun). Nyní se dozvíte, koho obsadili do dalších rolí. Film půjde do japonských kin  příští rok, ale animovaných sérií to má dost, aby se člověk do té doby zabavil.
Suda Masaki jako Šimura Šinpači
Hašimoto Kanna jako Kagura
Nagasawa Masami jako Šimura Tae
Okada Masaki jako Kacura Kótaró
Muro Cujoši jako Hiraga Gengai
Jagira Júja jako Hidžikata Tóširó
Jošizawa Rjó jako Okita Sógo
Nakamura Kankuró IV. jako Kondo Isao


I o filmové hrané adaptaci Tokyo Ghoul jsme se již zmiňovali, tentokrát, stejně jako u Gintami, se dozvíme, kdo rozšířil řady účinkujících. Kamiširo Rize bude hrát Aoi Jú, Amona Kótaróa bude hrát Suzuki Nobujuki z EXILE a Mado Kureiho si střihne Oizumi Jó. Tito tři se tak připojili ke Kubotovi Masatakovi (Kaneki Ken) a Šimizu Fumice (Kirišima Tóka). Natáčení filmu probíhá od července do září a do japonských kin se film dostane příští rok v létě. 

Tokijský ghúl je temný a atmosférický mix hororu a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný... a aby přežil, jsou mu transplantovány orgány mrtvého monstra. Najednou jeho život prudce změní, není schopný jíst normální jídlo, a postupně proniká do světa, ve kterém žijí ghúlové živící se lidmi a brutální policejní organizace, které po nich jdou. (Nakladatelství Crew)


A teď trochu zavítáme do sekce „drby ze šoubyznysu“. Tedy já žádné drby uvádět nebudu, ale jen si rychle řekneme, co se v japonském šoubyznysu stalo za poslední měsíc zajímavého či význačného, ale nemělo to nic společného s filmy či seriály.

Fukujama Masaharu a Fukušii Kazue, kteří se vzali loni 28. září, budou rodiči! Tato zpráva byla oznámena na jejich oficiálních stránkách a také v Klubu Fukujamových fanoušků. Fukušii Kazue se k této radostné novině skrze svou agenturu vyjádřila následovně: „Někteří lidé už tuto novinu vědí, ale i tak bych ji chtěla oficiálně oznámit. Budeme mít miminko. Každý den jsme trávili plni očekávání a štěstí. Aby těhotenství a porod proběhly bez komplikací, ráda bych žila co nejklidněji a sledovala, jak se vše vyvíjí. Prosím, podporujte nás s manželem i nadále.“ (Docela suchá zpráva…)

Sedmého srpna se vzali herci Kaku Kento a Eikura Nana. Pár se ještě nerozhodl zda bude mít svatební obřad a pokud ano, tak kde, ale aguntura, pod kterou spadá Eikura, oznámila, že i po uzavření manželství bude herečka nadále pracovat. Kaku a Eikura se poprvé potkali při natáčení seriálu N no tame ni a randit spolu začali až minulé léto. Kaku své rozhodnutí okomentoval slovy, že že si je jistý, že právě s ní dokáže strávit svůj život šťastně a spokojeně, zatímco Eikura prohlásila, že je opravdu šťastná, že s ním bude moci prožít úplně všechny události, které ji v životě potkají.

Odagiri Džóovi a Kašii Jú se narodil třetí syn – tato zpráva byla jejich agenturami oznámena 22. srpna. Matka i syn jsou v pořádku. Na dotaz, zda a kdy se Kašii vrátí do práce, bylo odpovězeno, že to záleží na zdravotním stavu Kašii a na potřebách malého. Odagiri a Kašii se vzali v roce 2008 a jejich první dva synové se narodili v roce 2011 a 2014. Bohužel se stalo neštěstí a jejich druhý syn zemřel v dubnu minulého roku kvůli závažnému onemocnění.


Herec Takahata Júta (22) byl obviněn ze znásilnění a zatknut. 23. srpna byl v Maebaši zatčen po obvinění pracovnice hotelu (které je po čtyřicítce), kde byl ubytovaný, že ji znásilnil. Později se Takahata k činu doznal s tím, že nedokázal vzdorovat své touze, když ji uviděl. Podle zprávy Takahata 22. srpna zavolala na recepci, aby mi poslali do pokoje kartáček na zuby. Když mu ho zaměstnankyně hotelu donesla, násilím ji zatáhl do pokoje. Ženy utrpěla povrchová zranění jako jsou odřeniny a modřiny, když ji Takahata svíral, aby ji mohl znásilnit. Matka Takahata, Takahata Acuko (61), je taktéž herečka a na tiskové konferenci 26. srpna se omluvila za synovy činy, které způsobily nepříjemnosti mnoha lidem, a především se omluvila oběti jeho násilného činu, přestože jak sama tvrdila ví, že „slova omluvy nestačí pro něco tak odporného, sama netuším, co bych měla dělat“.

A jen v rychlosti: skupina SMAP potvrdila ukončení svého působení kvůli vnitřním rozporům, kvůli kterým spolu již nedokáží pořádně spolupracovat. Prozatím se ukončují veškeré pořady, ve kterých účinkovaly společně a které mají v názvu SMAP. Co bude dále s jejími členy se prozatím neví.


Bleach dostane hranou adaptaci. Ve stejném čísle, ve kterém vyšla poslední kapitola mangy Bleach, bylo oznámeno, že s Bleachem ještě není konec a v roce 2018 nás čeká jeho hraná podoba. Prozatím bylo odtajněno jen to, že v hlavní roli Kurosaki Ičiga bude Fukuši Sóta (Sukitte ii na jo, Omukae Death, Koinaka) a na režisérksou židli byl vybrán Sató Šinsuke, jenž má na kontě filmové adaptace jako GANTZ, Tošokan sensó či I am Hero.

Kurosaki Ičigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kučiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ičiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin, a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ičigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru šónen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. (Subjektiv)

Ještě na závěr malá informace o tom, co můžete na mém blogu čekat příští měsíc: pomalu končí letní seriálová sezóna a už se ví, co se bude vysílat v té další, takže opět udělám nějaký malý výběr. Také se mrkneme na to, co půjde teď v Japonsku do kin, a to se zajímavýma ukázkami si tu ukážeme. Myslím, že se také můžete těšit na nějakou recenzi a určitě opět na konci měsíce zase na souhrnu novinek. Tak se mějte krásně a užívejte si poslední prázdninové dny! :-)

3 komentáře:

  1. Na Tokyo Ghoul se moc těším. Anime sice nebylo buhví co, ale Masataka z toho určitě něco vytříská :3 A Gintama, jéé :33 Ale to čekání...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na Tokijského ghúla zvědavá, stejně jako tobě mě anime nevzalo, ale, jak říkáš, Masataka... :-D

      Čekání je děsné, škoda, že k nám do kin něco nepřijde. Teď nám tu sice promítali Naši malou sestru a Kluka ve světě příšer, ale i tak bych si toho přála víc. ;-)

      Vymazat
  2. Těším se na live action Gintamy a FMA, i když se toho zpracování dost bojím. Obě série zbožňuji, jak anime, tak i mangy, takže očekávání jsou veliká. :D

    OdpovědětVymazat