26. 9. 2016

Nejzajímavější filmové ukázky, na které jsem narazila

Říkala jsem si, že o filmových ukázkách tu moc článků není, a tak jsem rozhodla napsat další. Chci se zaměřit na ty ukázky, které mě zaujaly za poslední tak dva roky. Třeba zaujmou i vás a budeme se na film těšit společně. :-) V článku můžete najít deset ukázek.

Ani nevíte, jak těžké bylo tento článek sesmolit, protože ukázky Japoncům moc nejdou... Snažila jsem se to také namíchat, aby v ukázkách nebyly jen samé detektivky či „dark“ díla. Takže to nakonec skončilo tak, že je to spíš naopak. Pokud jste narazili na nějakou ukázku, která vás také zaujala, určitě se podělte. A jen tak mimochodem; zaujala vás nějaká ukázka?

Museum

Začne se odehrávat série groteskních vražd a to vždy za deště. Detektiv Sawamura Hisaši je na případ dosazen a jeho úkol není nic jiného než vraha dopadnout. Už v minulosti měl Sawamura při řešení případů dobrý úsudek a vrahy dopadl, ale tentokrát si brzy uvědomuje hroznou skutečnost: vrah si dal za cíl dostat jeho ženu a syna. Začíná hra s časem i vrahem. Nemluvě o tom, že podezřelým je muž v masce žáby.

Hrají: Oguri Šun, Nomura Šúhei, Ono Mačiko, Ibu Masató, Ómori Nao a další
Režie: Ótomo Keiši
Scénář: Takahaši Izumi, Fudžii Kijomi



Scoop!

Mijakonodži Šizuka je paparazzi fotograf, kterému mládí už odzvonilo. Jako fotograf je velmi zdatný, jenomže propadl hazardním hrám a má dluhy. Když pracoval v editorském oddělení týdeníku Scoop!, tak dokázal přijít s několika skandálními odhaleními. V současné době ovšem pracuje jako fotograf na volné noze a snaží se získat nějakou skandální fotografii celebrit v „nevhodných pozicích“. Mijakonodžo spolupracuje se začínající novinářkou Namekawou Nobi, se kterou se jim podaří pár takových žhavých momentů vychytat.

Hrají: Fukujama Masaharu, Nikaidó Fumi, Jošida Jo, Tokitó Ken-iči a další.
Režie: Óne Hitoši
Scénář: Óne Hitoši

Rip Van Winkle no hanajome

Ne příliš úspěšná učitelka Nanami pozná skrze SNS mladého muže Tecuju a rozhodne se, že si ho vezme. Vzhledem k tomu, že nemá moc příbuzných, ale zato Tecuja jich má spoustu, rozhodne se obrátit na muže jménem Amuro, který vede podnik, jenž dokáže zařídit všechno možné. Takže třeba najme herce na Nanaminu a Tacujovu svatbu, aby hráli příbuzné od Nanami. Na začátku manželství ovšem Nanami zjišťuje, že Tecuja má poměr s jeho bývalou studentkou, ale Tecujova matka zase trvá na tom, že to Nanami je ta, která má poměr. Manželství tedy končí nezdarem, ale tím Nanamin příběh zdaleka nekončí…

Hrají: Kuroki Haru, Ajano Gó, Cocco, Hara Hideko, Lily, Wada Sókó a další.
Režie: Iwai Šundži
Scénář: Iwai Šundži

Death Note Light Up the New World

Už je tomu deset let, co se spolu v souboji myslí utkali Kira a L. Ovšem Smrtonoši nepřestali lidem dodávat další Zápisníky smrti, čímž si zkracují nudu v nekonečnu. Opět nastává chaos. Není radno ale zapomínat na šesté pravidlo, které Zápisníky smrti obsahují, a to, že na Zemi může být ve stejnou chvíli aktivních pouze šest Zápisníků. Ve stopách zemřelého otce Lighta se vydává inspektor Mišima Cukuru, jakožto největší specialista na Zápisníky. Ve stopách L se vydává soukromý vyšetřovatel Rjúzaki. Ti dva začnou vyšetřovat masové vraždění, které má na svědomí zřejmě nějaký uživatel Zápisníku smrti. Zároveň se také světem počítačů šíří virus nazvaný Kira. Ten má na vytvořil kyberterorista Šien Júki, který má své osobní pohnutky, proč obdivuje právě Kiru. Karty jsou rozdané a nyní už jde o život.

Hrají: Suda Masaki, Ikemacu Sósuke, Higašide Masahiro, Kawaei Rina, Toda Erika, Funakoši Eičiró a další.
Režie: Sató Šinsuke

Himicu - The Top Secret

Na konci 21. století Národní výzkumní policejní institut představí světu speciální MRI. Jedná se o přístroj, který dovolí policistům nahlédnout do vzpomínek kohokoliv, i kdyby byl už mrtvý. Vyvstává ovšem etická otázka, zda je správné takový stroj využívat. Jenomže policisté, co se strojem pracují, přeci bojují za dobro nebo ne?

Hrají: Ikuta Tóma, Macuzaka Tóri, Okada Masaki, Ómori Nao, Kiina Šippei, Kurijama Čiaki, Lily Franky, Kinami Haruka a další.
Režie: Ótomo Keiši
Scénář: Ótomo Keiši, Takahaši Izumi

Morijamačú kjóšúdžo

Sató Kijotaka je vysokoškolákem, který se dokáže socializovat, ale vypadá to, že to, co se kolem něj děje, ho vlastně vůbec nezajímá. Během letních prázdnin si chce Kijotaka udělat řidičský průkaz, aby ohromil spolužáka Macudu. V té době šéf místní jakuzy poručí svému podřízenému Todorokimu, aby si také udělal řidičský průkaz. Jenomže když pak Todoroki řídí ještě bez dokladů, tak srazí právě Kijotaku. Aby se na nehodu nepřišlo, Kijotaka je vtažen do auta a odvezen z místa činu. Po probuzení zjišťuje, že ho srazil bývalý spolužák ze střední a protože se nacházejí na místě, kde neoficiálně lze získat řidičský průkaz, ti dva nakonec spolu stráví prázdniny při jeho získávání.

Hrají: Nomura Šúhei, Kaku Kento, Micuiši Ken, Asó Kumiko, Oto-o Takuma a další.
Režie: Tojošima Keisuke
Scénář: Tojošima Keisuke, Wada Kijohito


Kódaike no hitobito

Hirano Kie je obyčejná sekretářka, která se ráda a často zasní. Ve stejné společnosti pracuje i Kódai Micumasa, ale ten je na rozdíl od ní elitním zaměstnancem. Je nejstarším synem v rodině a má také nadpřirozenou schopnost – umí číst myšlenky. Tuto schopnost zdědil po britské babičce, stejně tak i jeho sourozenci. Micumasu přitáhne Kiino vřelé srdce a věčně hlava v oblacích, a tak spolu začnou randit, ale pak jednoho dne zavolá Micumasova matka…

Hrají: Saitó Takumi, Ajase Haruka, Mizuhira Kiko, Mamija Šótaró, Horiuči Keiko, Sakaguči Kentaró a další.
Režie: Hidžikata Masato
Scénář: Kaneko Arisa

Good Morning Show

Šingo je moderátorem ranního televizního pořadu Good Morning Show. Vstává jako každé ráno ve tři, stihne se pohádat i s rodinou a pak odjíždí do televizní stanice. Zde jeho kolegyně Keiko zase požaduje, aby odhalil jejich vztah v přímém přenosu. A co hůř, Šingo se ten den navíc dozvídá, že Good Morning Show bude zrušena. Ale pak se objevuje příběh, který by mohl být tím zlomovým. Neznámý muž se zbraní vejde do kavárny a ze všech přítomných udělá svá rukojmí.

Hrají: Nakai Kiiči, Hamada Gaku, Šida Mirai, Nagasawa Masami, Jošida Jo, macušige Jutaka, Ikeuči Hirojuki a další.
Režie: Kimizuka Rjóiči
Scénář: Kimizuka Rjóiči

Raičči hikaru kurabu

V neznámé budoucnosti ve městě Keiko, kde jsou snad samé továrny vypouštějící do vzduchu zplodiny, místní obyvatelé nevidí čisté nebe, vždy je zataženo kvůli znečištění. V opuštěné továrně se ovšem zrodí něco obskurního. Nachází se tu klub Hikari. Jeho členy jsou mladí chlapci, kteří nesnášejí dospělé a kteří se rozhodnou, že vše, co považují za zlo dospělých, z jejich společnosti vymizí. Aby toho docílili, postaví si robota, jemuž dají jméno Raičči. Jenomže sami chlapci jsou na prahu dospělosti a jak je puberta pomalu mění v dospělé jedince, jejich svět se začíná bořit.

Hrají: Furukawa Júki, Nomura Šúhei, Mamija Šótaró, Okajama Amame, Macuda Rjó, Sugita Tomokazu, Nakadžó Ajami a další.
Režie: Naitó Eisuke
Scénář: Naitó Eisuke, Tominaga Keisuke

Ore monogatari!!

Góda Takeo je středoškolský student, ačkoliv spíš vypadá jako strejda některého z jeho spolužáků. Přestože je obrovský, silný a umí se tvářit děsivě, má srdce na správném místě a každému pomůže. Jednoho dne tak zachrání středoškolačku Jamato Rinko ze spárů dotěrné a pofidérní existence. Ta se s ním okamžitě sblíží, protože jí Takeo přijde úžasný. Jenomže Takeo v tom nevidí nic víc než to, že s ním Rinko tráví čas jen kvůli jeho nejlepšímu kamarádovi Makotovi, který je vyhlášeným krasavcem.

Hrají: Suzuki Rjóhei, Nagano Mei, Sakaguči Kentaró, Suzuki Sawa, Terewaki Jasufuni, Kentaró a další.
Režie: Kawai Hajato
Scénář: Nogi Akiko


Žádné komentáře:

Okomentovat