29. 12. 2016

Filmové live action, které nás čekají příští rok

V podstatě část článku může být jen navázáním na povídání o králi live action Jamazaki Kentovi. Začnu tedy s filmy, kde účinkuje. Nejde nezbytně o filmy, na které se těším, ale říkala jsem si, že nebude od věci sepsat nějaký seznam, co se vlastně zatím chystá v Japonsku na příští rok. A společné téma je právě „filmová adaptace mangy“. Samozřejmě není v mých silách sepsat úplně všechny takové filmy, ale řekla bych, že každý si najde to své.

Saiki Kusuo no Sainan

Saiki Kusao je typický středoškolák – tedy až na to, že má nadpřirozené schopnosti. Může je použít například k tomu, aby získal cokoliv chce nebo aby lidem četl myšlenky. Takže v jeho životě není žádné překvapení, tajnosti ani obyčejné získávání lidských zkušeností, protože to vše nahradil svými schopnostmi. Od mala se snažil schopnosti moc nevyužívat, ale na střední se prostě lidé mění...

Režie: Fukuda Júiči
Hrají: Jamazaki Kento


Hjóka


Oreki Hótaro se přidá do klubu literatury poté, co mu to doporučí jeho starší sestra. A tak přijde do styku s Čitandou Eru, Fukubem Satošim a Ibarou Majakou. Ti všichni se brzy ponoří do tajemného případu, který se udál před 33 lety. V jejich čmuchání jim pomáhá práce zakladatelů jejich klubu, sbírka s názvem „Hjóka“.

Režie: Asato Mari
Hrají: Jamazaki Kento, Hirose Alice

Džodžo no kimjó na bóken

Higašikata Džósuke je nelegitimním synem Josepha Joestara. Džósuke ovládá tvz. Stand, tedy má superschopnost, a zrovna té jeho se říká Crazy Diamond. Tahle ta superschopnost mu umožňuje opravovat rozbité věci a léči zvířata. Džósuke to ovšem nemá jednoduché a nakonec bude muset najít lidi, kteří také ovládají nějaký Stand a postavit se zlu.

Režie: Miike Takaši
Hrají: Jamazaki Kento, Kamiki Rjúnosuke, Jamada Takajuki, Okada Masaki, Makkenjú, Iseja Júsuke, Kunimura Džun a další.
Video.

Iššúkan Friends.

Hase Júki by se rád spřátelil se spolužačkou  Fudžimijou Kaori, ale není to vůbec snadné. Dívka se neustále straní ostatním a je poměrně nepřístupná. Proč vlastně Kaori odmítá se s Júkim sblížit? Protože každý týden zapomíná, co se ten minulý událo. Pokud by se s ním stala kamarádkou, za týden by na to zapomněla. I když mu Kaori nakonec prozradí pravý důvod, tak se Júki nenechá odradit a s Kaori se sblíží.

Režie: Murakami Masanori
Hrají: Jamazaki Kento, Kawaguči Haruna, Macuo Takaši, Tocugi Šigejuki, Furuhata Seika, Iwase Rjó, Itó Sairi a další.
Video.


Gintama

V alternativním vesmíru mimozemšťané dobijí Zemi během 19. století a Japonsko tak zamrzá v éře Edo a zároveň se v něm kromě feudálních přežitků objevují i vyspělé mimozemské technologie. Ale to není důležité, protože meče mají stále svou váhu, ačkoliv tedy mimozemšťané meče zakázali. V tomto chaosu se seznamme se Sakatou Gintokim, stříbrovlasým a neohroženým samurajem. Tedy… je to lenoch, který si chce vydělat co nejvíc za co nejméně peněz. Vede pochybný podnik, ve kterém můžete požádat o jakoukoliv službu a Gintoki se pokusí vaše přání splnit. V jeho podnikání mu pomáhají dva přátelé – Šimura Šinpači a mimozemšťanka Kagura.

Režie: Fukuda Júiči
Hrají: Oguri Šun, Suda Masaki, Hašimoto Kanna, Okada Masaki, Muro Cujoči, Nagasawa Masami, Dómoto Cujoši, Nanao, Jošizawa Rjó, Jagira Júja a další.
Video.


Teiiči no kuni

Akabe Teiiči má sen. Chce se stát ministerským předsedou a vytvořit si vlastní zemi. Momentálně navštěvuje prestižní chlapeckou střední školu, ze které se generují budoucí politikové a byrokrati. Aby svému snu pomohl, Teiiči se rozhodl, že se stane předsedou školní rady, protože tato funkce skýtá mnohé bonusy a privilegia. Začíná tedy litý boj o to, kdo se stane předsedou školní rady, protože to je místo, na které si zuby brousí více kandidátů.

Režie: Nagai Akira
Hrají: Suda Masaki, Takeuči Rjóma, Nomura Šúhei, Šison Džun, Nagano Mei, Čiba Júdai, Mamija Šótaró a další.
Video.

Sakurada Risetto 

(Rozděleno na dvě části)
Ve městě Sakurada má zhruba polovina obyvatel nadpřirozené schopnosti. Mezi nimi jsou i dva středoškoláci – Asai Kei a Haruki Misora. Keiova schopnost je pamatovat si úplně všechno a Misořina zase resetovat Zemi o tři dny zpět. Když ti dva spojí své schopnosti, dokáží se o tři dny vrátit zpět v čase a obnovit paměť, takže si pamatují věci, které se ještě nestaly. Jejich počínání bedlivě sleduje japonská byrokracie. Takže co se tak asi může stát...?

Režie: Fukagawa Jošihiro
Hrají: Nomura Šúhei, Taira Júna, Kurošima Juina, Cunemaru Juri, Kentaró a další.
Video.

P to JK

Motoja Kako je středoškolačka, která nemá žádné zkušenosti v lásce. Jednoho dne se rozhodne s tím něco udělat, a tak předstírá na hromadném rande, že je už vysokoškolačka. Na něm potkává 23letého Sagana Kótu. Ti dva si sednou, ale jakmile Kóta zjišťuje, že je Kako středoškolačka, jeho chování vůči ní se změní. Jde o to, že Kóta je policista a nemůže s Kako pro její věk randit. Jenomže Kako se kvůli němu zraní a Kóta se rozhodne ji přijmout takovou, jaké je. Což ale v praxi znamená manželství, protože jedině tak s ní Kóta může být.

Režie: Hiroki Rjúiči
Hrají: Kamenaši Kazuja, Cučija Tao, Takasugi Mahiro, Tomosaka Rie, Ómasa Aja, Murakami Džun, Seto Tošiki a další.
Video.

Ani ni aisaresugite komattemasu

Středoškolačka Tačibana Setoka už vyznala lásku dvanáctkrát, ale stejně tolikrát byla odmítnuta. Její starší bratr Haruka má o ni starost a je vůči ní velmi ochranitelský. Také má tajemství. Ví totiž, že se Setokou nejsou pokrevní sourozenci, jen podle jména. Jednoho se na obzoru objevuje Setočina první láska Serikawa Takane a snaží se se Setokou sblížit. Bude Setočino třinácté vyznání lásky konečně opětováno? Nebo už se vzdá všech nadějí?

Režie: Kawai Hajato
Hrají: Cučija Tao, Čiba Júdai, Katajose Rjúta, Sugino Júsuke, Óno Ito, Moritaka Ai a další.

Adžin

Nesmrtelnost je krásným snem a přáním spousty obyčejných lidí. Je to však pravda a není možné, že nesmrtelnost může být především prokletím? Normální člověk se touto otázkou nebude zabývat, ale mladý student Kei není tak úplně normální člověk. Je totiž Adžin, dle názoru vědců nová forma života objevená během války v Africe. Adžin je nesmrtelný a tedy dle většiny politiků, vojáků a vědců velmi nebezpečný tvor, kterého je třeba odchytit a důkladně prozkoumat. Takový nesmrtelný by mohl přece mít spoustu využití v boji, zdravotnictví a jistě i dalších odvětvích. Díky této politice tedy není rozhodně nijak skvělé být Adžin, protože když to na vás náhodou někdo zjistí, pak je možnost, že skončíte jako pokusný objekt v nějaké laboratoři, kde budete prožívat tisíce vlastních smrtí, skoro jistá. Navíc když mají obyčejní lidé ještě obrovskou motivaci v podobě vysoké odměny za každého nesmrtelného, kterého nahlásí a dopadnou, pak je skrývání se skoro nemožné. Bohužel Kei byl jednoho dne odhalen, a tak se nyní musí pokusit utéct. Naštěstí Adžin není tak neškodný tvor, jak by se mohlo některým na první pohled zdát, a každý, kdo viděl temný stín, který Adžiny doprovází, by o tom mohl vyprávět. Mohl, pokud by zůstal naživu... (Jeoffrey)

Režie: Motohiro Kacujuki
Hrají: Sató Takeru

Tokijský ghúl

Tokijský ghúl je temný a atmosférický mix hororou a mafiánky. Hrdina se má stát svačinou jedné ghúlky, jenže díky souhře okolností ghúlka umírá, on je těžce zraněný... a jsou mu transplantovány orgány mrtvého monstra. Jeho život se prudce změní. Není schopný jíst normální jídlo, a postupně se propadá do světa, ve kterém žijí ghúlové živící se lidmi a jdou po něm brutální policejní organizace! (Crew)

Režie: Hagiwara Kentaró
Hrají: Kubota Masataka, Šimizu Fumika, Aoi Jú, Oizumi Jó, Suzuki Nobujuki a další.

Sangacu no lion

(Rozdělené na dvě části.)
Kirijama Rei je 17letý hráč šógi, japonských šachů. Profesionálem se stal již na druhém stupni základní školy, ale pokud zvítězí, neoslavuje s rodinou, neboť rodiče a sestra mu zemřeli při autonehodě a on nyní sám bydlím v Tokiu. Jednoho dne se Rei seznamuje se třemi sestrami-sousedkami. To je pro Reie po několika letech první kontakt s někým, kdo nežije ve světě japonských šachů jako on. Tyto tři sestry ho dokonce pozvou na večeři k nim domů a Rei po mnoha letech zažívá poklidný a vřelý pocit domova. Díky těmto nově navázaným vztahů dokáže vyrůst nejen jako člověk, ale i jako hráč šógi.

Režie: Ótomo Keiši
Hrají: Kamiki Rjúnosuke,  Itó Hideaki, Sasaki Kuranosuke, Arimura Kasumi, Kurašina Kana, Itaja Juka, Sometani Šóta, Takahaši Issei a další.
Video.


ReLIFE

Kaizaki Arata je 27letý nezaměstnaný muž, bez peněz a bez přítelkyně. Po jednom večeru stráveném s kamarádem v baru, ho kontaktuje muž s nabídkou určité práce. Respektive mu nabídne účast v experimentu - vezme si lék, díky kterému omládne o deset let, a nastoupí na střední školu na jeden rok. Veškeré jeho výdaje budou hrazeny a navíc na konci bude mít prakticky jistotu zaměstnání. Arata z počátku odmítá, ale jelikož je posilněn alkoholem, ráno se probírá mladší... (Harroc)

Režie: Furusawa Takeši
Hrají: Nakagawa Taiši, Taira Júna, Čiba Júdai, Takasugi Mahiro, Ikeda Elaiza, Okazaki Sae a další.


Hagane no renkindžucuši

Není možné cokoli získat, aniž byste něco obětovali. Abyste něco získali, musíte dát věc stejné hodnoty. To je princip rovného obchodu v alchymii...
Ocelový alchymista Edward Elric a to brnění stojící vedle něj, jeho mladší bráška Alphonse, touží po kameni mudrců. Aby mohli získat zpět svá těla, o která přišli, když porušili největší tabu v alchymii: pokusili se o lidskou transmutaci v naději, že přivedou zpět svou milovanou maminku. Neúspěšně. Jedinou možností, jak získat informace o kameni, je stát se armádním psem, státním alchymistou, a to Ed rád pro svého bratra podstoupí. Na cestě za znovuzískáním jejich těl budou bratři Elricové nuceni překročit další tabu – morální i alchymistická. Jenomže po kameni pase i někdo další...

Režie: Sori Fumihiko
Hrají: Jamada Rjósuke, Dean Fujioka, Macujuki Jasuko, Honda Cubasa, Kunimura Džun, Renbucu Misako, Sató Rjúta, Oizumi Jó a další.
Video.

Mugen no džúnin

Mandži je samuraj, který byl proklet nesmrtelností – zabít jej může jen velmi vzácný jed. Mandži je také vrah sta lidí. A zrovna jeho se rozhodne vyhledá Rin, jejíž rodiče byli brutálně zavražděni. Chce, aby jí pomohl na cestě za pomstou proti klanu bojovníků, jejichž umění a často i krutost překonává meze normálních bytostí. Mandži souhlasí, neboť touží odčinit hříchy minulosti: za jednoho dobrého člověka, co zabil, musí totiž, aby hřích splatil, zabít sto zlých.

Režie: Miike Takaši
Hrají: Kimura Takuja, Sugisaki Hana, Sóta Fukuši, Ičihara Hajato, Toda Eriko, Tanaka Min, Kurijama Čiaki a další.
Video.

Haručika

Střední škola může být pro člověka příležitostí změnit to, kým je. Alespoň si to myslí Čika, mladá dívka, která se rozhodla, že po vstupu na střední školu začne být více dívčí, a tak vymění drsný svět volejbalu za něco více dívčího a to hru na flétnu. Rozhodne se také, že vstoupí do zdejšího školního orchestru, s kterým to ovšem nevypadá příliš růžově, protože má i s Čikou pouhých pět členů. Zde se setkává s velmi sympatickým mladým profesorem Šindžirem a také zde naráží na svého kamaráda z dětství Harutu. Aby zachránili orchestr před rozpuštěním, pouštějí se Haruta a Čika do hledání nových členů. Střední škola však může být také místem, které je plné nejrůznějších tajemství, pověr a rébusů, které jako by čekaly, až je někdo rozluští, a tak si Haruta a Čika nacházejí kromě hudby a záchrany orchestru ještě jeden méně obvyklý koníček... (Jeoffrey)

Režie: Ičii Masahide
Hrají: Hašimoto Kanna, Sató Šóri, Šimizu Hiroja, Maeda Kóki, Kamiširaiši Moka, Koide Keisuke a další.
Video.
 
Josano Suzume nastoupila na střední školu. Ačkoliv celý život bydlela na venkově, vzhledem k tomu, že její rodiče dostali práci v zahraničí, byla nucena se přestěhovat do Tokia a bydlet u svého strýce Jukičiho. Suzume ještě nikdy neměla žádný vztah, a tak je celá vláčná z toho, že se jí děsně líbí její učitel Šišio Sacuki. Že ho zřejmě miluje. Jenomže ona zase přitahuje spolužáka Mamuru Daikiho. Ano, je to tak. Středoškoláci to nemají se vztahy jednoduché.

Režie: Šindžo Takehiko
Hrají: Nagano Mei, Miura Šóhei, Širahama Aran, Sató Rjúta, Nišida Naomi, Jamamoto Maika a další.
Video.

Zaujalo vás něco?

Žádné komentáře:

Okomentovat